Mobiliteit en Verkeer

Complex Borgerhout vanaf 2 september opnieuw gedeeltelijk open

De renovatie van de noordzijde van het op- en afrittencomplex Borgerhout is bijna afgerond. De werken verliepen tot nu toe zoals voorzien. Het nieuwe wegdek en fietspaden liggen al mooi te blinken. Enkel de levering van de laatste brugvoeg laat langer op zich wachten, waardoor de voeg pas begin volgende week aankomt op de werf. Daardoor zullen op de brug over de snelweg de rijstroken richting de stad een week langer afgesloten moeten blijven. De afrit Borgerhout gaat wel terug open op maandagochtend 2 september.

Op maandag 1 juli, bij de start van de zomervakantie, is Wegen en Verkeer gestart met de renovatie van de noordkant van het op- en afrittencomplex Borgerhout, tussen het kruispunt met de Singel en het Ringfietspad. Op de brug over de snelweg kregen de rijstroken richting de stad een grondige opknapbeurt. Daarbij is ook het fiets- en voetpad aan de noordzijde (richting de stad) helemaal vernieuwd. Aan het kruispunt met de Singel hebben fietsers en voetgangers nu een ruime wachtzone waar ze veilig en comfortabel kunnen wachten aan de verkeerslichten.

De werken op de Singel ter hoogte van het kruispunt met de Plantin en Moretuslei en aan de afrit van de Ring komende van Nederland worden deze week wel afgerond. Maandagochtend 2 september worden alle rijstroken op de Singel terug openegesteld voor het verkeer. Ook de afrit gaat dan weer open. Het verkeer komende van Nederland kan dan opnieuw de afrit in Borgerhout gebruiken. Dit verkeer kan op de brug zowel rechtsaf richting de Singel, als linksaf richting Deurne rijden.

(bericht en foto : Agentschap Wegen en Verkeer)