Nieuws

Groen kwartier wint goud op vastgoedwedstrijd

De woonbuurt ’t Groen Kwartier, de herontwikkeling van het voormalig militair hospitaal in Antwerpen, heeft gisteren goud gewonnen op de RES Awards. RES reikt deze prijzen voor de eerste keer uit, om uitmuntendheid bij vastgoedontwikkelingen te bekronen. 

’t Groen Kwartier, zoals de voormalige militaire site tussen de Lange Leemstraat, Marialei en Boomgaardstraat werd gedoopt, won goud in de categorie ‘Beste woonproject’.

Het ‘Krijgsgasthuis’, het latere Militair Hospitaal, dateert van 1899. In 1993 vertrok de laatste militair en begon de verloedering van de gebouwen. Om die stadskanker te genezen, ontwikkelde het stadsbestuur in 2005 plannen om de terreinen om te bouwen tot een nieuwe woonbuurt. Vanhaerents development, projectontwikkelaar van de Artes Group en buurtonwikkelaar Matexi zijn fier op de realisatie van ‘t Groen kwartier.  

In een groene, autovrije oase van bijna 8 ha met een evenwichtige mix van trendy lofts in historische gebouwen, nieuwbouwappartementen en gezinswoningen is er plaats voor zo’n 400 gezinnen. In de voormalige kapel van het militair hospitaal opende topchef Sergio Herman restaurant ‘The Jane’. Een kleinschalig hotel in het voormalige klooster opent dit jaar de deuren. Het hele domein met meer dan 350 bomen zorgt voor een rust- en ruimtegevoel midden in de drukke stad. De slogan ‘Wonen op den binnenste buiten’ kan men hier dus vrij letterlijk nemen.