Recept 30 Choumicha - Amandelkoekjes en pindakoekjes

Amandelkoekjes en pindakoekjes

Vandaag maken we lekkere amandelkoekjes en pindakoekjes.

Benodigdheden:

Amandelkoekjes:
250 g bloem
120 g boter
2 eetlepels suiker
2 eierdooiers
4 eetlepels rozenwater
1/2 theelepel zout
100 gram gepelde en geroosterde amandelen
50 gram kristalsuiker
20 gram boter
1/4 theelepel kaneel
1 eiwit
Poedersuiker voor de afwerking

Pindakoekjes
200 gram bloem
50 gram suiker
Zout
75 gram boter
1 ei
250 gram gepelde pinda's
125 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Koekjesdeeg:
- Meng de bloem, kristalsuiker, een snuifje zout en wat boter en kneed het tot een deeg
- Breng het deeg op smaak met 4 eetlepels rozenwater
- Voeg er een eierdooier aan toe. Dit maakt de koekjes luchtig en krokant
- Laat het koekjesdeeg afkoelen in de ijskast en maak er dan een rol van
- Dek het deeg af met vershoudfolie of aluminiumfolie
- Leg de rol even in de diepvries zodat je hem daarna in schijfjes kan snijden

Amandelkoekjes:
- Meng de amandelen samen met kristalsuiker in een blender
- Voeg er wat kaneel aan toe
- Mix alles tot je een zachte, smeuïge amandelpasta krijgt
- Kneed alles tot je een mooi deeg hebt
- Voeg er wat boter aan toe en roer goed om
- Doe er het wit van een ei bij en zorg dat je een zachte amandelpasta krijgt
- Neem een spuitzak en doe de amandelpasta hier in
- Vul het koekjesdeeg met de amandelpasta, rol het op en snij het in koekjes
- Neem een gevuld koekje, maak het zolang als je wil en vouw het om. Je kan het ook rollen, twee keer vlechten of half omvouwen
- Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Haal de koekjes uit de oven zodra ze bruin zijn

Pindakoekjes:
- Rooster de pinda's en voeg ze toe aan de poedersuiker terwijl ze nog warm zijn. De pinda's moeten warm zijn, anders mislukken de koekjes
- Mix ze in de blender tot het een zachte pasta wordt
- Vul het koekjesdeeg met de pindapasta, rol het op en snij het in koekjes
- Neem een gevuld koekje, maak het zolang als je wil en vouw het om. Je kan het ook rollen, twee keer vlechten of half omvouwen
- Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Haal de koekjes uit de oven zodra ze bruin zijn

Smakelijk ! ! !

 

 
lees meer