Smaakmakkers : Coq au Vin

Coq au vin

Bereidingswijze

De kip gedurende 1 nacht marineren in de rode wijn. Spekjes aanbakken, het spek uit de pan halen. De fijngesneden ui en wortel aanstoven in het spekvet. Kip aanbakken en bebloemen. De wortels en uien weer bij de kip toevoegen. Ondertussen uien en champignons garen in rode wijn. De kip flamberen met cognac. De rode wijn van de marinade en champignons weer toevoegen. Kalfsbouillon toevoegen. Laten garen tot de kip zacht is (gedurende 40 min à 1,5u afhankelijk van de ouderdom van de kip). De kip in een nieuwe schotel leggen. De saus eventueel inkoken en door een grove zeef over de kip zeven. De gekookte uitjes en champignons toevoegen, spekblokjes toevoegen, even laten doorkoken en afgarneren met verse peterselie.

Wat hebben we hiervoor nodig? (4 personen)

• 200g vet varkensspek
• 2 kippen
• 3 grote wortelen
• 2 el goede boter
• 3 middelgrote uien
• 2 el bloem
• Scheutje cognac
• 1 fles rode wijn
• Tijm
• Laurier
• Jonge uitjes ( 6pp)
• 250g witte champignons
• Gehakte peterselie
• 1l kalfsbouillon

Wijn: Negre de Folls


Websites partners:

www.wijnhandeldekok.com

www.delaet-vanhaver.com

www.thebutchersson.be

www.alvo.be

www.boretti.be

www.toyota.be

www.lavinyeta.es

 
lees meer