Smaakmakkers : Duroc Presa

Duroc Presa

Bereidingswijze

Vlees: insmeren met tijm, rozemarijn en olijfolie. Mooi garen op de BBQ. Fijn snijden in dunne plakken en in een gietijzeren schotel leggen.
Vinaigrette : boter noisette kleuren, blussen met sherryazijn. Ingekookte kalfsfond toevoegen. Laten doorkoken. Afwerken met kappertjes, fijngesneden bieslook, fijngesneden lenteui en gehakte peterselie. Deze vinaigrette over de presa sauzen. Bovenaan afwerken met de salade.
Serveren met pancon tomate: brood roosteren, de tomaten halveren en over het geroosterde brood wrijven. Afwerken met olijfolie en zout.

Wat hebben we hiervoor nodig? (4 personen)

• Mooie stukken Presa (600g à 700g)
• Tijm
• Rozemarijn
• Olijfolie
• 125g boter
• 250 ml ingekookte kalfsfond
• Scheut sherryazijn
• Kappertjes
• Bieslook
• Lenteui
• Peterselie
• 4 sneden brood
• 1 rijpe tomaat
• Zout

Wijn:

Lavinyeta Microvins Grenache

Websites partners:

www.wijnhandeldekok.com

www.delaet-vanhaver.com

www.thebutchersson.be

www.alvo.be

www.boretti.be

www.toyota.be

www.lavinyeta.es

 
lees meer