Smaakmakkers : Entrecote met merg

Entrecote met merg

Bereidingswijze

Entrecote kruiden met peper en zout en mooi dichtgrillen. De mergpijpen grillen langs de vlakke kant. Het vlees en de mergpijpen samen opbinden en zo verder laten garen op de BBQ. De sjalotten snijden en aanstoven. Onderzetten in rode wijn en dit geheel laten inkoken. Ingekookte kalfsfond toevoegen en alles laten inkoken tot sausdikte. De aardappelen voorkoken en in zilverpapier verder garen met wat olijfolie op de BBQ. De look in stukken snijden en in de vijzel samen met het zout tot een homogene massa draaien. De eidooiers toevoegen en al roerend druppelsgewijs de olijfolie toevoegen. Afsmaken met citroensap. De entrecote versnijden en op het bord schikken. De merg uit de beenderen schrapen en over het vlees dresseren. De saus met de sjalotten over het vlees sauzen. de aioli over de warme aardappel sauzen.

Wat hebben we hiervoor nodig? (4 personen)

• Entrecote (2stukken van ongeveer 600g)
• Peper en zout
• 4 gehalveerde mergpijpen
• 500g sjalotten
• Rode wijn
• Halve liter kalfsfond
• Olijfolie
• 4 grote aardappelen
• 3 grote tenen look
• ½ tl zout
• 1 a 2 eidooiers
• 2,5 dl olijfolie

Wijn: Mig-Mig

 

Websites partners:

www.wijnhandeldekok.com

www.delaet-vanhaver.com

www.thebutchersson.be

www.alvo.be

www.boretti.be

www.toyota.be

www.lavinyeta.es

 
lees meer