Smaakmakkers : Gegrilde tonijnsteaks

Gegrilde Tonijnsteaks

Bereidingswijze

Tonijn insmeren met olijfolie, grof zeezout en gemalen zwarte peper en deze mooi rosé grillen. Staub schotel vullen met trostomaten. Mengen met olijfolie, suiker, zout en gedroogde oregano. Deze konfijten op de BBQ. Jonge dunne preistengels zachtjes grillen op de BBQ. Op het einde bestrooien met grof zout, peper en olijfolie.
Vinaigrette: ui aanstoven met look en tomaat concassé toevoegen. Even kort aanstoven en blussen met balsamico en olijfolie, afwerken met fijngesneden basilicum.

Wat hebben we hiervoor nodig? (4 personen)

• 4 tonijnsteaks
• 500g trostomaten (kleurenmix)
• Olijfolie
• Zout
• 1 el suiker
• Gedroogde oregano
• 8 jonge preistengels
• 1 ui
• 1 teen look
• Tomaat concasse van twee tomaten
• Balsamico
• Basilicum

Wijn: Blanc de Folls

Websites partners:

www.wijnhandeldekok.com

www.delaet-vanhaver.com

www.thebutchersson.be

www.alvo.be

www.boretti.be

www.toyota.be

www.lavinyeta.es

 
lees meer