Smaakmakkers : Porchetta tonato

Porchetta tonato

Bereidingswijze

De gegaarde porcetta mooi dichtschroeien op de BBQ. Laten afkoelen. Mix mayonaise met tonijn, ansjovis, kappertjes en breng dit op smaak met zeezout en peper. Porchetta in dunne plakjes snijden. Besmeer het bord met de tonijnmayonaise en beleg het met de plakjes porchetta. Mix de paprika met olijfolie en werk af met witte wijn azijn. Vul dit in een busje en werk hiermee het gerecht af. Rode paprika grillen en als ze gaar zijn pellen. Versnijden in stukjes, marineren met zout, olijfolie en witte wijnazijn. Eventueel afwerken met fijngesneden basilicum.

Wat hebben we hiervoor nodig (4 personen)?

• 1 mooi stuk porchetta bereid door Luc de Laet
• 250 mayonaise
• 200g tonijn uit blik
• 3 ansjovisfilets
• 50g kappertjes
• Zeezout
• 1 blikje glazen bokaal paprika (op olie)
• Olijfolie
• Witte wijnazijn
• Basilicum
• 2 rode paprika

Wijn: Llavors white

 

Websites partners:

www.wijnhandeldekok.com

www.delaet-vanhaver.com

www.thebutchersson.be

www.alvo.be

www.boretti.be

www.toyota.be

www.lavinyeta.es

 
lees meer