Smaakmakkers : Tomahawk met pickles

Tomahawk met pickles

Bereidingswijze

Het vlees marineren met olijfolie en fijngesneden salie. Mooi grillen op de BBQ. Kruiden met peper en zout.
Saus: porto inkoken met ingekookte kalfsfond. Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Op het einde afwerken met verse pickels. Het geheel even laten doorkoken.
Aardappelen: schillen en in gelijkmatige schijven snijden. Bakken in olijfolie. Fijngesneden uiringen toevoegen. Het geheel opbakken en afwerken met zout en versgehakte tijm.

Wat hebben we hiervoor nodig? (4 personen)

• 4 tomahawks van het durocvarken
• Verse salie
• Olijfolie
• Zwarte gemalen peper
• 100 ml porto of Sereno van La Vinyeta
• 250 ml kalfsfond
• 150 ml room
• Pickles naar smaak
• 10 grote aardappelen
• 2 uien
• Tijm
• Zout

Wijn:

Microvins Syrah

 

Websites partners:

www.wijnhandeldekok.com

www.delaet-vanhaver.com

www.thebutchersson.be

www.alvo.be

www.boretti.be

www.toyota.be

www.lavinyeta.es

 
lees meer