Nieuws

106 000 mensen schrijven in op groepsaankoop provincie Antwerpen

Meer dan 106.000 deelnemers schreven zich in voor de 7e groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. Dat is een ongezien aantal. Voor groene elektriciteit en gas deden Eni en Elegant het beste bod. Voor elektriciteit alleen ben je het voordeligst uit bij Eni. Nieuw is dat er naast een vaste elektriciteitsprijs ook een vaste prijs voor gas wordt aangeboden.

Tijdens de veiling vandaag brachten verschillende energieleveranciers hun beste bod uit. Voor 66% van de deelnemers met elektriciteit en gas deed Eni het scherpste bod, voor de rest is Elegant het voordeligst. De gemiddelde korting is 29%. Deelnemers met alleen elektriciteit zijn dit jaar het voordeligst uit bij Eni met een korting van 18%. De energieprijs maakt maar een deel van je factuur uit, daarop krijg je de korting. Die is berekend ten opzichte van het gewogen gemiddelde van vergelijkbare tarieven van de 6 grootste energieleveranciers (Engie, Luminus, eni, Essent, Lampiris en Eneco).

Nu ook vaste prijs voor gas

Drijvende kracht achter de groepsaankoop is gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: "Deelnemers zijn zoals elk jaar zeker van een vaste prijs voor elektriciteit die niet wijzigt gedurende de volledige looptijd van hun 1-jarig contract. Vanaf dit jaar geldt dat ook voor de gasprijs, en dat maakt het natuurlijk nog interessanter." De groepsaankoop van de provincie Antwerpen blijft groeien, ook dit jaar mogen we van een recordaantal deelnemers spreken: 106.000.

"Mensen worden nog steeds en zelfs méér geconfronteerd met stijgende kosten, niet in het minst voor energie." legt Inga Verhaert het blijvende succes uit. "Het loont nu dus meer dan ooit de moeite om deel te nemen aan een groepsaankoop. En dat hebben meer mensen dan ooit begrepen. Het succes van deze 7ee editie bewijst opnieuw dat consumenten tot heel wat in staat zijn als ze zich verenigen. En met hoe meer ze zijn, hoe sterker ze staan. De provincie Antwerpen helpt hen met een goede omkadering en de juiste informatie. We hebben zo de markt de afgelopen jaren mee in gang gezet en daar kunnen we hier in de provincie Antwerpen samen trots op zijn."

Persoonlijk voorstel

Nadat het winnende bod is omgerekend voor elke deelnemer krijgt deze uiterlijk 28 oktober een persoonlijk voorstel. Zo komt iedereen te weten hoeveel hij of zij -op basis van het persoonlijk verbruik- effectief zal besparen. Elke deelnemer beslist daarna zelf, tot en met 28 november, of hij dit aanbod accepteert. Daarna wordt de overstap volledig geregeld.