Nieuws

140 vacatures voor cipiers

Wie werk zoekt als cipier, kan vanaf vandaag solliciteren.  Er zijn in de Antwerpse regio 45 plaatsen vacant. 

Justitie zoekt momenteel 140 penitentiair bewakingsassistenten (cipiers) in Vlaanderen. De jobs zijn vacant in Antwerpen, Brussel, regio Kempen, Oost- en West-Vlaanderen. Kandidaten kunnen vanaf vandaag tot en met 20 februari solliciteren via de website van Selor.

Er zijn momenteel 45 vacatures in de regio Antwerpen (Antwerpen, Mechelen en Beveren). Voortaan verloopt de selectieprocedure volgens een nieuwe specifieke procedure, met generieke testen op niveau C (hoger secundair onderwijs) en een functiespecifieke screening. Die screening, met pc-testen en ook een interview, is gebaseerd op de realiteit en werd samen met een panel van experten van justitie ontwikkeld. Wie slaagt, komt op de laureatenlijst. Zodra er vacatures zijn in de gekozen regio(‘s), wordt door de FOD Justitie uitgenodigd voor het verplicht medisch onderzoek. Bij positief advies, kan je beginnen aan je stage, aldus Selor.

Na de lange cipiersstaking vorig jaar, werden afspraken gemaakt tussen de cipiersbonden en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) om na zes jaar aanwervingsstop opnieuw cipiers te zoeken.