Mobiliteit en Verkeer

15 extra oplaadplaatsen voor elektrische wagens

Onlangs startte ‘Poppy’, een proefproject voor autodelen met vooral elektrische wagens. Maar er is ook een toenemende vraag naar oplaadpalen voor elektrische wagens. Redenen genoeg om 15 extra plaatsen te voorzien voor het opladen van elektrische wagens. 

Het proefproject Poppy ging in september van start in Antwerpen met 30 deelwagens, waarvan 20 elektrische. Die laatste kunnen zowel op privaat als op semi-privaat terrein opgeladen worden.

Daarnaast zijn er steeds meer bewoners en bezoekers met elektrische wagens die extra laadpunten goed kunnen gebruiken. Er is nu een spreidingsplan voor laadpalen op interessante locaties binnen de Singel. Deze plekken kunnen zowel door alle types elektrische deelwagens als door particulieren gebruikt worden.

Iedere laadpaal beschikt over twee laadpunten en er worden per paal twee parkeerplaatsen ingericht: één voor elektrische deelwagens en één voor particuliere elektrische voertuigen. Blue Corner zal de oplaadpalen exploiteren.

Op deze locaties komen in oktober extra laadpalen:

  • Britselei – Antwerpen: ter hoogte van huisnummer 54 (er staat al een paal met één plaats voor elektrische voertuigen, er wordt één plaats voor elektrische deelwagens extra ingericht);
  • Mechelsesteenweg – Antwerpen: tegenover huisnummer 60;
  • Nerviërsstraat – Antwerpen: ter hoogte van huisnummer 75A;
  • Karel Oomsstraat – Antwerpen: op het middeneiland tegenover huisnummer 18;
  • Grotesteenweg – Berchem: ter hoogte van huisnummer 150, aan het districtshuis van Berchem;
  • Marialei – Antwerpen: tegenover huisnummer 46;
  • Transvaalstraat – Berchem: ter hoogte van huisnummer 75;
  • Uitbreidingsstraat – Berchem: ter hoogte van huisnummer 476, aansluitend op de standplaatsen voor de wagens van Cambio autodelen.

De locaties worden in eerste instantie als proef ingericht en na zes maanden geëvalueerd. Bij een positieve evaluatie worden de locaties permanent en wordt er per elke locatie een apart aanvullend verkeersreglement opgemaakt.