Mobiliteit en Verkeer

165 medewerkers De Lijn zorgen voor verkeersveilig oudejaar

Voor het dertigste jaar op rij zorgt De Lijn tijdens oudejaarsnacht voor een verkeersveilig alternatief. 165 medewerkers laten in de provincie Antwerpen de cava en kroketten aan de kant om feestvierders veilig naar hun bestemming te brengen. Het speciale aanbod op 30 lijnen is mogelijk dankzij de financiële steun van 42 gemeenten en districten. Nieuw is een sms-ticket voor oudejaarsnacht.

68 bussen en trams rijden van oud naar nieuw op 30 feesttrajecten. Het gaat om 8 tramlijnen en 22 buslijnen. Sommige volgen hun vaste traject, andere bedienen een gelegenheidstraject. Een overzicht van het hele aanbod is te vinden op www.delijn.be/oudejaar.

De tramlijnen 3, 5, 9, 10, 15 en 24 volgen hun vaste route. Tram 2 rijdt op een gelegenheidstraject van P+R Luchtbal naar Hoboken, tram 6 rijdt van Hoboken naar Luchtbal.

Bij de bussen bedienen 6 lijnen hun gewone traject. Het gaat om de lijnen 390 (Arendonk – Mol), 406 (Laakdal – Geel),  410 (Wijnegem – Sint-Antonius), 430 (Arendonk Grens – Turnhout), 450 (Poppel – Turnhout) en 620 (Antwerpen – Meer). Daarnaast zijn er nog 16 speciale feestbussen. Zij hebben een nummer van F1 tot en met F16 en volgen een gelegenheidstraject. 

Gratis of goedkoper voor inwoners 42 gemeenten en districten

42 gemeenten en districten bieden hun inwoners een gratis of goedkoper sms-ticket aan voor oudejaarsnacht. De inwoners kunnen dit aanvragen via de website van hun gemeente. Met de link die ze vervolgens krijgen, kunnen ze op oudejaarsavond vanaf 18 uur hun sms-ticket activeren. De provider rekent nog wel 0,15 euro kosten aan. Er kunnen maximaal 4 sms-tickets per gsm-nummer aangevraagd worden. Registreren voor een gratis sms-ticket kan tot en met 30 december. De lijst met deelnemende gemeenten is te vinden op www.delijn.be/oudejaar. 

30 u bus en tram voor 3 euro

Wie toch een kaartje moet kopen, kan 30 uur onbeperkt bus en tram nemen voor 3 euro (+ 0,15 euro operatorkosten). Het sms-ticket voor oudejaarsnacht vraag je aan door ‘event’ te sms’en naar 4884. Dit sms-ticket is geldig vanaf 18 uur op 31 december en de hele eerste januari. Een papieren kaartje voor oudejaarsnacht is de avond zelf vanaf 18 uur te koop uur bij de chauffeur. Met het oudejaarsnachtticket kan je alle bussen, trams en feestritten nemen, uitgezonderd de Limburgse snellijnen.