Nieuws

17e editie van Antwerp Diner op nieuwe locatie

Op zondag 4 februari 2018 wordt voor de 17e keer Antwerp Diner georganiseerd. Op een nieuwe locatie dit jaar: in de Napoleonzaal in Schelle. Onder het motto “wij zetten aids op het menu”, serveren verschillende Belgische chefs topgerechten, om zo geld in te zamelen voor onderzoek en preventie van aids en HIV. De opbrengst gaat dit jaar naar SENSOA, Het Instituut voor Tropische geneeskunde en Tomorrow4isibani. De vorige editie van Antwerp Diner bracht 77.000 euro op. 

Antwerp Diner vzw zamelt fondsen in voor onderzoek en preventie van aids en hiv en ondersteunt initiatieven die aids en hiv bespreekbaar maken. Gasten worden getrakteerd op een uitgebreid diner, verzorgd door Antwerpse topchefs die worden ondersteund door leerlingen van het PIVA. De opbrengst van het benefietevenement is integraal bestemd voor SENSOA, Het Instituut voor Tropische geneeskunde en Tomorrow4isibani. 

Na enkele edities in de Zuiderkroon verhuist het event dit jaar naar de Napoleonzaal in Schelle (het vroegere Bonbons Napoleon en nu het hoofdkwartier van J&M). Een prachtige locatie met industriële look & feel. 

Achter het fornuis: Vadim Vesters en Matthias Jacobs van Black Smoke, Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop, Francesco de Candia van Francesco & Julia, Bert Jan Michielsen van The Butchers Son, Olivier De Vinck van Kommilfoo, Dennis Broeckx van Epicerie du Cirque, Ingrid Neven van Pazzo, Luc Godon en Mark Greveling van PIVA, Marcus Verret van M&M Culinaria en Gerard Spuessens. Binnenkort worden nog enkele chefs toegevoegd. Luk Dickens van The Butcher's Son is sommelier van dienst. 

Het hoogtepunt van de avond is de Antwerp Diner Tombola, waarbij elk lot garant staat voor een waardevolle prijs. Er worden ook schitterende prijzen verloot, onder toeziend oog van een gerechtsdeurwaarder. Tussen de hoofdprijzen: een verre reis naar een exotische bestemming en een koksvest.

Kunstwerk Delphine Boël geveild

WM Gallery schenkt Antwerp Diner een exclusief werk van Delphine Boël, dat geveild zal worden. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Het werk van Chinese inkt op handgeschept papier met de tekst ‘Love Always Wins’ werd speciaal voor Antwerp Diner gemaakt.


De solotentoonstelling ‘Obsessed with Love' van Delphine in de Antwerpse WM Gallery loopt nog tot en met 29 december. De collectie telt verschillende kleurrijke kunstwerken: van een love neon en spiegel over een werk op de bladzijde van een krant in glitter, Chinese inkt en acryl. Een kunstcollectie die draait rond de liefde. Ook het kunstwerk dat WM Gallery schenkt aan Antwerp Diner draait rond de liefde: want hoe wreed de wereld ook kan zijn, liefde overwint altijd. 

Vorig jaar schonk WM Gallery ook al een kunstwerk aan Antwerp Diner. Dat bracht toen maar liefst 7300 euro op. 

Antwerp Diner kan alleen maar bestaan dankzij de steun van sponsors en vrijwilligers. Meer informatie vindt u op www.antwerp-diner.be of op www.facebook.com/Antwerp.Diner