Nieuws

20 attracties op maat van mensen met autismespectrumstoornis

Structuur en voorspelbaarheid: daar hebben kinderen en volwassenen met autismespectrumstoornis nood aan tijdens een daguitstap of vakantie.

De nieuwe stappenplannen op www.toerismevoorautisme.be garanderen een stressvrij én plezant bezoek aan 20 toeristische attracties in de provincie Antwerpen. Met dit initiatief - een primeur voor Vlaanderen - beoogt Toerisme Provincie Antwerpen een dubbel doel: de vakantieparticipatie van Vlamingen in de provincie verhogen en de toeristische partners sensibiliseren voor een autismevriendelijk onthaal. 

Te veel zintuiglijke prikkels, onverwachte situaties en onduidelijke verwachtingen: bij kinderen en volwassenen met autismespectrumstoornis veroorzaakt een daguitstap of vakantie vaak veel stress. Een goede voorbereiding en begeleiding ter plaatse zorgen voor de nodige houvast en rust. Op initiatief van Toerisme Provincie Antwerpen lieten 20 attracties zich screenen door een experte. Hun frontofficemedewerkers volgden bovendien een opleidingssessie rond autismevriendelijk onthaal.