Nieuws

27-jarige vrouw ontvoerd en gegijzeld

Een verwarde man heeft donderdagochtend bij de politie aangifte gedaan van de gijzeling van zijn 27-jarige vriendin. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen opende meteen een onderzoek. De 22-jarige man, een boekhouder van beroep, heeft gokschulden. Woensdagavond namen verschillende mannen hem mee in een minibus en brachten hem naar een pand. Daar kreeg de man zware slagen en werd hij gekneveld. De verdachten ontvoerden daarna zijn 27-jarige vriendin uit Borgerhout. Ze sloten haar op en hielden haar gevangen. De man werd daarna vrijgelaten om het losgeld voor zijn vriendin te verzamelen en om zijn gokschuld af te betalen.

Maar de politie kon de vrouw donderdag bevrijden. Ze raakte uiteindelijk niet gewond. Vier mannen, een 25-jarige man uit Ekeren, een 25-jarige man en zijn 27-jarige broer uit Antwerpen en een 27-jarige man uit Hoboken, werden gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft de vier mannen vrijdag aangehouden en dinsdag verschijnen ze voor de raadkamer.

Het gerechtelijk onderzoek zal worden voortgezet door de afdeling agressie van de Federale gerechtelijke Politie Antwerpen.

Archieffoto Belga