Nieuws

29 besmettingen vastgesteld in woonzorgcentrum in Niel

In Niel is een uitbraak van het coronavirus vastgesteld in een woonzorgcentrum, met in totaal 29 besmettingen onder bewoners en personeel. Volgens de directie heeft niemand ernstige klachten.

De 16 bewoners die positief testten, zitten in kamerisolatie. De 13 besmette personeelsleden zijn in thuisquarantaine geplaatst. De uitbraak kwam vorige week aan het licht toen één bewoner symptomen begon te vertonen en een test uitwees dat hij inderdaad besmet was. "We zijn blij dat we toen beslist hebben om iedereen te laten testen, ook externe medewerkers van de keuken en poetsdienst", zegt directeur Nele Van Broekhoven van woonzorgcentrum Maria Boodschap.

"Van 270 testen bleken er uiteindelijk nog 28 bijkomende positief. Gelukkig blijft het, als er al sprake is van symptomen, beperkt tot lichte verkoudheidsklachten. Zo zie je maar hoe het virus bijna onzichtbaar rondgaat. Zonder algemene testing zaten we misschien volgende week met een veel grotere uitbraak."

Het woonzorgcentrum besliste om de positief geteste bewoners niet te verhuizen naar een afzonderlijke covid-afdeling. 'Daar hebben we sowieso geen plaats voor, maar we hadden ook het geluk bij een ongeluk dat bijna alle gevallen zich op dezelfde afdeling en verdieping bevinden", stelt Van Broekhoven. "Omwille van het psychologisch welzijn hebben we hen in hun eigen kamer in isolatie geplaatst. Een afzonderlijke verzorgingsploeg komt bij hen langs, uitgerust met beschermingspakken."

De bewoners die negatief testten, mogen nog wel bezoek ontvangen. Er volgt deze week wel nog een tweede ronde van testen, specifiek bij de bewoners van dezelfde afdeling als de eerste positieve gevallen.

(Bron: Belga)

(Foto: © Google Street View)