Economie

30 nieuwe jobs in Wilrijk door uitbreiding H. Essers

De logistieke groep H.Essers breidt haar site in Wilrijk uit. Er zal MDI worden opgeslagen, een grondstof voor de productie van isolatieplaten.

Volgens H.Essers levert de uitbreiding zo’n dertig jobs op. H.Essers heeft in Wilrijk al een site voor logistieke processen. Vakwebsite Flows meldt dat het Limburgse bedrijf de vestiging uitbouwt met een tankterminal en een nieuw magazijn van zo’n 15.000 m2. Volgens H.Essers bestendigt de uitbreiding de groei van het bedrijf, maar verzorgt het ook mee een oplossing voor een schaarste aan isolatieplaten in de bouw. Die schaarste komt er door een wereldwijd tekort aan de grondstof MDI.

"Er wordt naar Wilrijk een flow opgestart met MDI vanuit Saoedi-Arabië. Maandelijks gaat het om een stroom van tweehonderd twintigvoets- en veertigvoetscontainers", klinkt het. "MDI in vaten wordt rechtstreeks opgeslagen in ons magazijn. De rest wordt eerst afgevuld door onze afvulinstallatie." Om de afvulling te kunnen doen, komt er een tankterminal om containers op te warmen tot de nodige behandelingstemperatuur voor het bij kamertemperatuur stroperige MDI.

Vanuit de site in Wilrijk, die eveneens zal dienstdoen als Europees distributiecentrum, worden vervolgens de producenten van isolatieplaten dan van MDI voorzien. Volgens het bedrijf zelf zorgen het nieuwe magazijn en de tankterminal voor dertig extra jobs. Het nieuwe magazijn wordt midden januari opgeleverd. Begin dit jaar werd al een nieuw magazijn opgeleverd voor licht ontvlambare producten, naast een afvulinstallatie voor ‘fijne chemicaliën’.