Mobiliteit en Verkeer

37 roodrijders beboet

De verkeerspolitie trok er dit weekend opnieuw op uit met de flitscamera. De motards hielden ook een oogje in het zeil, overal in de stad.

Op zaterdag werd er geflitst op Linkeroever. Vooral op de Blancefloerlaan (32 van de 299) en de Beatrijslaan (40 op 323) lapten heel wat bestuurders de snelheidsregels aan hun laars. 1 bestuurder reed 104 km/u op de Blancefloerlaan en zag zijn rijbewijs meteen ingetrokken. Op de Thonetlaan, de Esmoreitlaan en de August Vermeylenlaan was het aantal overtredingen beperkter.

Op zondag waren de resultaten heel wat beter. Op de Koningin Elisabethlei bijvoorbeeld waren slechts 14 van de 427 bestuurders in overtreding. Op de Groenenborgerlaan slechts 2 van de 115 en op de Belgiëlei maar 1 van de 240.

In de loop van het weekend werden ook 30 bestuurders beboet die met de gsm in de hand rondreden. Maar liefst 37 personen negeerden een rood licht. Ook 7 fietsers en een voetganger kregen een boete voor het negeren van het rode licht. 9 motorrijders waren niet in orde met de kledij. Ook werden er 10 inbreuken vastgesteld bij bestuurders met een voorlopig rijbewijs.

(foto Pixabay)