Sport

3x3 Belgian Lions: winst tegen Rusland, verlies tegen Servië

De Belgische basketters 3x3 hebben zondag hun vierde wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio verloren. Ze gingen tegen Servië met 21-14 de boot in. Eerder vandaag wonnen ze wel hun derde wedstrijd tegen Rusland met 21-16. 

Nick Celis, Rafaël Bogaerts, Thibaut Vervoort en Thierry Mariën begonnen het olympische toernooi zaterdag knap met een nipte zege (21-20) tegen Letland. Vervolgens verloren ze van gastland Japan (16-18). Rusland, de nummer zes van de wereld, beloofde ook geen gemakkelijke partij te worden. Maar de vier Antwerpenaren toonden zich mentaal sterk en versloegen de Russen dus. Enkele uren later bleek topfavoriet Servië wel een maatje te sterk. 21-14 werd het. 

De Antwerpenaren hebben zo twee keer gewonnen en twee keer verloren in hun eerste vier wedstrijden.

Maandag zijn China en Nederland de tegenstrevers. Dinsdag wordt nog Polen partij gegeven. De top twee van de 'round robin' met acht plaatst zich rechtstreeks voor de halve finales. De nummers drie tot zes spelen de 'kwartfinales' voor de overige twee plaatsen bij de laatste vier. 

Op de Spelen van Tokio maakt de street-versie van het traditionele basket voor het eerst haar opwachting. De wedstrijden in de 3x3 competitie duren tien minuten. De duels worden op een half terrein afgewerkt. Het team met de hoogste score na 10 minuten, of het team dat 21 punten gescoord heeft, wint het duel. Spelers mogen non-stop gewisseld worden. Voor een score krijgt een team één punt, een score van buiten de tweepuntenlijn (driepuntenlijn in het normale basket) levert twee punten op.

(Bron en foto: © Belga)