Justitie

56-jarige probeerde vrouw te wurgen in bijzijn dochter

Het Openbaar Ministerie heeft tien jaar gevengenis geëist voor een 56-jarige man uit Mortsel. Hij wordt vervolgd voor poging doodslag en foltering. Hij had zijn echtgenote met een mes in het gezicht gesneden en had haar ook proberen te wurgen in het bijzijn van hun dochter.

Een onderbuurvrouw had op 20 mei 2016 de politie gebeld omdat ze aanhoudend geruzie hoorde. Agenten troffen in het appartement van het gezin de vrouw aan met twee snijwonden van de mondhoeken richting de oren. Ze bibberde en had bloed- en bleekwatervlekken op haar kledij.

Het slachtoffer vertelde dat ze een zware ruzie hadden gehad. Toen ze wilde gaan slapen, had de man haar een theeglas met warm water gegeven. Ze wilde het glas niet aannemen en hij had de vloeistof dan maar in haar gezicht gegooid. Het was bleekwater, waardoor een van haar ogen chemisch verbrand raakte. De beklaagde probeerde haar daarna te verstikken en sneed met een mes in haar gezicht. Hij wilde haar vastbinden, maar ze kon ontkomen naar de slaapkamer. Hij beukte de deur in en nam haar in een wurggreep. Toen hun dochter kwam kijken, hield hij op. Niet veel later arriveerde de politie.

De beklaagde deed de verklaringen van zijn vrouw en dochter af als leugens. Hij beweerde dat hij zijn echtgenote per ongeluk gesneden had, toen ze hem in de hand had gebeten en ontkende dat hij haar proberen wurgen had. Volgens de advocate van het slachtoffer was dit geen eenmalig feit, maar is er al jaren sprake van partnergeweld. Het koppel heeft intussen beslist om te scheiden.

De rechter velt een vonnis op 19 januari.