Mobiliteit en Verkeer

80.000 euro investeringssteun voor Antwerpse walstroomvoorziening voor de binnenvaart

Vorige maand werd bekend dat er de komende twee jaar in Vlaanderen, het Brussels Gewest en Nederland meer dan 1.000 laad- en tankpunten bijkomen voor personenwagens, elektrische taxi’s, elektrische bussen, vrachtvervoer en binnenvaartschepen. 21 projecten krijgen in het kader van het Europees project BENEFIC samen 5,5 miljoen euro steun voor (ultra)(snel)laadinfrastructuur, tankstations voor LNG, CNG en waterstof, en walstroominstallaties. Daar komt nu nog een 22ste project bij. Het Havenbedrijf Antwerpen diende een project van 80.000 euro in voor walstroomvoorziening voor de binnenvaart, met als locatie De Zouten.

Met de uitvoering van BENEFIC mikken Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Nederland op een definitieve doorbraak van schone en groene transporttechnologieën. De komende twee jaar krijgen 22 projecten samen 5.657.755 euro steun voor (ultra)(snel)laadinfrastructuur, tankstations voor LNG, CNG en waterstof, en walstroominstallaties.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein keurde dit nieuwste project goed. De indieners krijgen twee jaar de tijd om het uit te voeren. “Dankzij BENEFIC zal er de komende twee jaar ingezet worden op walstroomvoorziening voor de binnenvaart. Erg belangrijk, want een groener transport beweegt zich zowel over de weg als op het water.”