Justitie

82-jarige vrouw even in levensgevaar na verkrachting door twintiger

In Antwerpen wordt een 23-jarige man ervan verdacht een 82-jarige vrouw te hebben verkracht en ernstig te hebben verwond. Dat zegt Gazet Van Antwerpen en het Antwerpse parket bevestigt de feiten. De vrouw werd aangevallen tijdens een wandeling met haar hondje op Linkeroever. 

De feiten dateren van de ochtend van 26 september. Het slachtoffer werd door een man aangesproken op de Beatrijslaan. De man zou haar om een vuurtje hebben gevraagd, maar iets verderop greep hij de vrouw langs achter vast en begon hij haar te wurgen. Het slachtoffer verloor het bewustzijn en incasseerde nog wat slagen en trappen. Volgens het parket was er ook sprake van seksueel misbruik. Drie jongelui die passeerden, grepen vervolgens in en riepen de verdachte iets toe, waarop die wegliep. Het slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis afgevoerd, maar is intussen aan de beterhand. 

Het parket en de federale gerechtelijke politie startten meteen na de feiten een onderzoek. Dat heeft deze week tot een doorbraak geleid, klinkt het. Een 23-jarige man werd opgepakt en voor de onderzoeksrechter geleid. Die liet hem aanhouden op verdenking van poging tot moord en verkrachting. De twintiger verschijnt volgende week dinsdag voor de raadkamer.

Foto Belga