Mobiliteit en Verkeer

Aannemer Oosterweelwerken herstart vanaf 20 april

Vanaf 20 april gaat de E17 tussen Zwijndrecht en Kruibeke op de schop. De aannemer vernieuwt er het wegdek van de noordelijke rijbanen. Het verkeer zal daardoor tijdelijk over 2 x 2 versmalde rijstroken moeten.

Deze snelwegwerken maken deel uit van een grotere werf die initieel voor komende zomer was gepland, maar nu versneld worden uitgevoerd. Door de coronamaatregelen is het verkeer op de E17 immers sterk afgenomen. Aannemer Rinkoniên, die zich eerder genoodzaakt zag om de Oosterweelwerven Linkeroever & Zwijndrecht tijdelijk stil te leggen, wil nu van die verkeersarme periode gebruik maken om een werf met impact op het verkeer uit te voeren. Op die manier wordt de hinder voor de weggebruiker zo beperkt mogelijk gehouden.

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters reageert tevreden op de heropstart van de werken aan de Oosterweelverbinding: “Op de snelwegen is er vandaag beduidend minder verkeer. De ideale periode dus om in veilige omstandigheden werken uit te voeren die het verkeer hinderen. Bovendien zijn infrastructuurwerken traditioneel een belangrijke motor van de economie en die injectie kunnen we vandaag als maatschappij wel gebruiken”, aldus Lydia Peeters.

(bericht en foto : Lantis)