Mobiliteit en Verkeer

Aansluiting Ringfietspad op Collegelaan is klaar

Met de vernieuwing van het Ringfietspad, tussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout, kunnen fietsers en voetgangers onder de Stenenbrug zonder hindernissen doorrijden. Via een nieuw stukje dubbelrichtingsfietspad en een tijdelijke oversteek ter hoogte van de Jozef Posenaerstraat kunnen ze voortaan veilig oversteken en zo hun weg vervolgen richting Rivierenhof. Vanaf vandaag kunnen fietsers dus vlot de aansluiting maken met de Collegelaan in de richting van Deurne.

Van aan de Stenenbrug tot de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout is het Ringfietspad vernieuwd en onder de Stenenbrug doorgetrokken. Zo kunnen de fietsers er voortaan zonder hindernissen doorrijden.

Om het comfort voor alle gebruikers te verhogen is het wandelpad ingericht als fietspad dat aansluit op een nieuw stukje dubbelrichtingsfietspad tot aan een tijdelijke oversteek ter hoogte van de Jozef Posenaerstraat. In afwachting van een volledige herinrichting van de Collegelaan kunnen zowel fietsers als voetgangers hier veilig oversteken en aan de juiste kant van de straat hun weg verder zetten. Om ruimte te maken voor het dubbelrichtingsfietspad zijn zowel het voetpad als de parkeerplaatsen op dit stukje van de Collegelaan opnieuw aangelegd.

Voorheen konden fietsers aan de kant van de Collegelaan via een fietskrul hun weg vervolgen richting centrum of  Rivierenhof. Na een evaluatie van deze doorgang bleek echter dat fietsers richting Rivierenhof niet de fietskrul volgden, maar wel het wandelpad namen naar de Collegelaan en zo tegen de richting hun weg vervolgden. Deze situatie is dus nu aangepast

(bericht : Stad Antwerpen - foto © Tom Cornille)