Nieuws

Aantal besmettingen stijgt licht in Vlaanderen

Voor de tweede dag op rij neemt het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen verder toe. Tussen 16 en 22 januari werden gemiddeld 127,4 nieuwe patiënten opgenomen. In vergelijking met de week daarvoor is dat een toename met 5 procent. In de ziekenhuizen liggen nu 1.923 mensen, wat wel nog een daling is, met 1 pct. Op intensive care liggen 338 mensen. Dat blijkt zaterdag uit de voorlopige cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. 

Het aantal besmettingen blijft intussen verder dalen, zij het heel traag. Tussen 13 en 19 januari werden er dagelijks gemiddeld 1.936,6 besmettingen, een daling met 4 procent in vergelijking met de week ervoor. Ons land telt nu al 689.271 bevestigde coronabesmettingen. In alle Vlaamse provincies zitten de nieuwe besmettingen nu in stijgende lijn. 

In dezelfde periode werden gemiddeld 50,3 nieuwe overlijdens per dag gemeld, of opnieuw een daling, met 3,6 procent. In totaal zijn nu al 20.675 mensen aan de gevolgen van het virus bezweken. Het reproductiegetal is opnieuw gestegen, tot 1,06. De positiviteitsratio van de in ons land uitgevoerde testen schommelt intussen al geruime tijd rond de 5,4 procent.

Foto Belga