Gezondheid

Aantal nieuwe besmettingen stijgt snel

In de week van 30 juni tot en met 6 juli hebben elke dag gemiddeld 697 mensen positief getest op het coronavirus. Dat is een stijging met 82 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt zaterdag uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Er werden in die periode wel 34 procent meer testen afgenomen, maar de positiviteitsgraad is eveneens toegenomen, tot 1,3 procent. 

Ook het aantal ziekenhuisopnames is opnieuw gestegen. Tussen 3 en 9 juli werden dagelijks gemiddeld 17,6 mensen met corona opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is 10 procent meer dan een week geleden. In totaal liggen er nu nog 240 patiënten met corona in het ziekenhuis, wat wel nog altijd een daling is met 12 procent. Er liggen 93 COVID-patiënten op de afdeling intensieve zorg (-24 procent). 

Het aantal overlijdens blijft intussen wel verder dalen. Tussen 30 juni en 6 juli zijn gemiddeld 2,7 mensen per dag overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat is een daling met 30 procent ten opzichte van de week voordien. Sinds het begin van de coronapandemie zijn in België al 25.198 coronapatiënten gestorven. 

Tot slot blijkt uit de gegevens van Sciensano dat intussen 7,52 miljoen mensen minstens één prik van een coronavaccin hebben gekregen. Dat stemt overeen met 65,3 procent van de Belgische bevolking. Ook zijn al 4,6 miljoen mensen, of vier op de tien Belgen, volledig gevaccineerd.

Foto Belga