Justitie

Antwerpse acteur opgepakt op verdenking van kindermisbruik

Een Vlaamse acteur uit kinderprogramma's en -films, een 51-jarige Antwerpenaar, is vorige week opgepakt in een onderzoek naar vermoedelijk kindermisbruik. Het gerecht kwam de man op het spoor na undercoveronderzoek van een Nederlandse journalist, in samenwerking met Het Laatste Nieuws. Dat schrijven de kranten van DPG Media vrijdag. 

In een gesprek dat gefilmd werd met verborgen camera door een Nederlandse journalist van het onderzoekscollectief 'Vrije Vogels', beweerde de man dat hij seks had gehad met minderjarige jongens. Hij ging zelfs in op een - valse - uitnodiging om een 10-jarige te zien in een hotelkamer. Tegenover de politie ontkent hij alles en doet hij het af als 'grootspraak'. 

Het gaat om een Vlaamse acteur van middelbare leeftijd. De voorbije twintig jaar speelde hij grote en kleine rollen in tientallen producties van Studio 100, VTM, VRT en Disney. Vorige week vrijdag werd de man opgepakt in een onderzoek naar vermoedelijk kindermisbruik, dat het parket van Antwerpen opende na een maandenlange undercoveroperatie van Het Laatste Nieuws.