Mobiliteit en Verkeer

Actiegroep 'Openbaar Vervoer Nu' roept op om Oosterweelverbinding niet aan te leggen

De actiegroep openbaar Vervoer Nu steunt de oproep van Schepen Meeuws voor minder wagens. Volgens de actiegroep is dat enkel mogelijk als er meer wordt geïnvesteerd in meer en beter openbaar vervoer. Daarnaast stelt de actiegroep de vraag of het Oosterweeltracé nog moet worden aangelegd.

“Meer openbaar vervoer voor minder wagens”, steekt actiegroep oprichter Ruben Van Miegroet van wal. Met die stelling maakt hij duidelijk hoe er minder wagens in Antwerpen zullen zijn: “wil je dat mensen minder de wagen nemen? Geef ze dan eens een goed alternatief”, gaat hij verder.

Hervorming

“Trams altijd door het groen, vrije beddingen én propere voertuigen; dat is wat de reiziger wilt”, zegt Van Miegroet, “én genoeg trams. De geplande tramnethervorming is het tegenovergestelde van goed openbaar vervoer. Voer ze daarom niet uit.”

Heilige huisjes slopen

Tot slot heeft Van Miegroet nog een grote bedenking: “wat ben je met te zeggen dat je minder wagens wilt als er een nieuwe autosnelweg door de stad gaat worden getrokken?” Daarom lanceert Openbaar Vervoer Nu de oproep om de Oosterweelverbinding niet aan te leggen “en daarvoor ga je wat heilige huisjes moeten slopen.” Het vrijgekomen geld wilt de actiegroep in het openbaar vervoer investeren.

(afbeelding : Lantis)