Justitie

'Allebei schuldig aan roofmoord'

Natasja De Paepe en Bart Goossens uit Essen zijn door een Antwerpse assisenjury vandaag schuldig bevonden aan de roofmoord op de gepensioneerde leerkracht Frank Serruys (62) uit Antwerpen.

De volksjury vond het bewezen dat Goossens het slachtoffer in de nacht van 12 op 13 juni 2017 met excessief geweld om het leven had gebracht voor zijn geld en dat De Paepe mededader was. Goossens bekende dat hij Serruys een trap tegen de borst en een slag in het gezicht had gegeven. Daarna had hij hem eerst proberen te versmoren met een kussen om vervolgens zijn scheenbeen tegen de keel van het slachtoffer te duwen tot hij dood was.

De jury vond dat De Paepe schuldig was als mededader. 'Hoewel ze zelf geen materiële handelingen stelde die tot de dood van het slachtoffer leidden, moet haar gedrag wel als noodzakelijke hulp worden beschouwd. Haar niet handelen was een aanmoediging en een goedkeuring voor Goossens. Ze spoorde hem bovendien ook actief aan door te zeggen dat hij gelijk had en dat het Serruys zijn eigen schuld was.' De jury vond het ook bewezen dat het slachtoffer moest sterven om de diefstal van zijn geld en spullen te vergemakkelijken en om hun straffeloosheid te verzekeren.