Nieuws

Antwerp Air wil VLM Airlines vervangen

Antwerp Air, zo heet de nieuwe luchtvaartmaatschappij die binnenkort vanop Antwerp Aiport zou willen vliegen. De luchtvaartmaatschappij heeft KLM en Cityjet als aandeelhouders en wil met kleine toestellen op enkele zakelijke bestemmingen gaan vliegen.


De kans dat er opnieuw vanuit Antwerpen op Londen City wordt gevlogen is reëel.  Ook bestemmingen als Genève of Zürich en Hamburg of München maken een grote kans. Een definitief akkoord met Antwerp Airport is er nog niet. Ook de vlieglicentie is er nog niet.  Het is dus nog onduidelijk wanneer het eerste vliegtuig zal opstijgen, dat zal wellicht iets voor het najaar worden. 

Volgens Travel Magazine zou er gevlogen worden met kleine Fokker 50 toestellen.  Het nieuwe Antwerp Air is voor 75% in handen van CityJet en 25% van KLM. Johan Maertens gaat aan de slag als bestuurder bij Air Antwerp. Hij stond ook aan het roer bij VLM toen die maatschappij vorige zomer in vereffening ging. Bij Air Antwerp zijn op dit moment nog enkele andere ex-werknemers van VLM aan de slag, om te helpen bij voorbereidende werken.