Mobiliteit en Verkeer

Antwerpen: vanaf zaterdag rijden trams elke 15 of 30 minuten

De Lijn probeert om haar huidige, aangepaste aanbod te blijven verzekeren. In Antwerpen is het aantal ziektemeldingen echter opgelopen, waardoor er onvoldoende tramchauffeurs beschikbaar zijn.

Om de dienstverlening te kunnen blijven garanderen, wordt daarom vanaf zaterdag 28 maart de frequentie van de Antwerpse tramlijnen teruggeschroefd. Alle lijnen worden gereden, met uitzondering van tramlijn 11 die de afgelopen dagen evenmin reed.

Tramlijn 12 gaat dus opnieuw rijden.

Vanaf zaterdag ziet de gegarandeerde dienstregeling er als volgt uit:

  • lijnen 2, 3, 5, 9, 10 en 15: rijden 4 x per uur tussen 5.30 uur en middernacht. Er is dus om het kwartier een tram.
  • lijnen 1, 4, 6, 7, 8, 12 en 24: rijden 2 x per uur tussen 5.30 uur en middernacht. Er is dus om het half uur een tram.

Op deze manier kan de bereikbaarheid van de ziekenhuizen maximaal gegarandeerd worden.

Deze wijzigingen zullen vanaf vrijdag in de loop van de dag terug te vinden zijn via de online kanalen van De Lijn (app, routeplanner/website) en vanaf zaterdag tevens op de digitale borden aan de haltes. Aan de haltes wordt een algemeen informatiebericht opgehangen. Reizigers die ingeschreven zijn op de mailinglist zullen bovendien bijkomend via een nieuwsbrief op de hoogte worden gesteld.

Indien er op bepaalde dagen toch meer chauffeurs beschikbaar zijn, dan worden er bijkomende tramritten ingelast. Deze komen dan bovenop de hierboven vermelde ritten van de gegarandeerde dienstverlening.
Aangezien dit van dag tot dag zal verschillen, zullen deze ad hoc ritten niet worden vermeld via de online kanalen.

(bericht en foto : De Lijn)