Media en Cultuur

Antwerpenaars feesten samen met Tomorrowland-festivalgangers aan het MAS

Op de vooravond van Tomorrowland, op donderdagen 18 en 25 juli, verwelkomt de stad Antwerpen duizenden People of Tomorrow tijdens Invited Antwerp. Internationale festivalgangers ontdekken die dag de troeven van de stad tijdens ‘Belgian Journey’: van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal over een beertasting en frietjes met stoofvlees. Als afsluiter worden ze getrakteerd op een party aan de voet van het MAS, waarop ook Antwerpenaars zijn uitgenodigd. Tickets voor die party bemachtig je door online een Tomorrowland-account aan te maken.

Op donderdagen 18 en 25 juli verkennen duizenden internationale People of Tomorrow uit onder andere de USA, Japan en Australië, de Scheldestad. Op verschillende hotspots en must-sees in de stad vinden er activiteiten plaats: van het Steenplein gaat het richting de Grote Markt, de Vrijdagmarkt, het Hendrik Conscienceplein en de Hanzestedenplaats, om de dag af te sluiten met een party aan het MAS.

De buitenlandse festivalgangers worden getrakteerd op stoofvlees met frietjes als lunch op het Steenplein mét zicht op de Schelde. Nadien betreden ze het stadscentrum via de feestelijke toegangspoort aan de Suikerrui en ontdekken ze op eigen tempo én in Tomorrowlandstijl de stad. Op het programma: een selfie-moment aan de Sint-Carolus Borromeuskerk, het ophalen van de vlag van hun land van herkomst op de Grote Markt en lokale lekkernijen proeven in het prachtige AMUZ.

Antwerpenaars feesten mee aan het MAS

De daguitstap eindigt aan het MAS, waar de festivalgangers van 15 tot 17 uur een voorsmaakje krijgen van wat hen de rest van het weekend te wachten staat: een bangelijke line-up, Taste of the World foodtrucks én de magie van Tomorrowland. 

Antwerpenaars met een Tomorrowland-account die geen festivalticket konden bemachtigen, ontvangen automatisch een uitnodiging voor het feestje aan het MAS. Maar ook inwoners die nog geen account hebben en willen proeven van de magie, kunnen zich nu nog registreren voor het feest. De gelukkigen kunnen op 18 of 25 juli meedansen in de schaduw van het MAS van 15 tot 22 uur. Een ticket voor Invited kost acht euro. Per persoon kan je maximum vier kaartjes kopen. 

De internationale bezoekers vertrekken om 17 uur naar DreamVille, de camping van Tomorrowland, waar ze samen met zo’n 38.000 festivalgangers verwacht worden voor ‘The Gathering’, het openingsfeest op DreamVille. De Antwerpenaars kunnen blijven feesten op Invited tot 22 uur. 

Koen Kennis, schepen voor toerisme en middenstand: “Tomorrowland is ook  een feest voor Antwerpen. We krijgen een internationaal, hip en kleurrijk volkje over de vloer dat hier uitgaat, shopt en verbroedert. Tijdens de festivalweekends worden er maar liefst 5000 overnachtingen in Antwerpen geboekt voor Tomorrowland-medewerkers, festivalgangers en artiesten.” 

Praktisch

  • Tomorrowland – Invited Antwerp
  • donderdag 18 en 25 juli 2019
  • 15 – 22 uur
  • MAS Antwerpen
  • De gelimiteerde tickets vind je via je Tomorrowland-account en kosten 8 euro. Registreren kan vanaf 16 uur vandaag, dinsdag 25 juni.
  • www.tomorrowland.com

(bericht Stad Antwerpen)