Media en Cultuur

Antwerpenaars mogen zelf op zoek naar een nieuw kunstwerk voor hun buurt

EXPO 2018 biedt alle inwoners van de postcode 2018 in Antwerpen de kans om aan de slag te gaan met kunst in hun eigen buurt. Op zondag 27 november wordt de aftrap gegeven van het vernieuwende participatietraject met een programma boordevol inspiratie, boeiende sprekers en een exclusief concert.

Met EXPO 2018 nodigen bewoners zelf een kunstenaar uit om een nieuw werk voor de buurt te maken. Deze maand start een voorbereidend traject met ontmoetingen en excursies. Daarna formuleren de bewoners in verschillende wijkgroepen zelf een opdracht voor een kunstenaar, specifiek voor hun buurt. Ze kunnen daarbij rekenen op de hulp van experten: kunstcuratoren, kunstenaars en galerijhouders. De nieuwe kunstwerken zullen in het jaar 2018 aan het publiek worden voorgesteld. Alle kunstvormen zijn mogelijk.

Feestelijk startmoment op 27 november

EXPO 2018 start met een artistieke knal op zondag 27 november in het Maurice Verbaet Art Center. Het wordt een gezellige middag met boeiende ontmoetingen met kunstkenner Johan Pas, kunstenaar & theatermaker Benjamin Verdonck en een exclusief concert van Rudy Trouvé. Kunstenaar Chloé Dierckx presenteert een bijzonder werk voor EXPO 2018: een ingebeelde plattegrond van de wijk op basis van interviews met bewoners. Voor de kinderen is er een artistieke workshop. Alle deelnemers worden getrakteerd op een hapje en een drankje.

Praktisch - EXPO 2018 | feestelijk startmoment

  • zondag 27 november van 15 tot 18 uur
  • Maurice Verbaet Art Center, Mechelsesteenweg 64, 2018 Antwerpen (vroegere AWW-toren)
  • achtste verdieping met panorama
  • gratis, gelieve vooraf online in te schrijven
  • Voor kinderen van 5 tot 11 jaar is er een kunstzinnige workshop.
  • meer info over EXPO 2018 op www.expo2018.be

 

EXPO 2018 is een vernieuwend participatieproject van het district Antwerpen in samenwerking met lokale kunstorganisaties, Sint Lucas en Middelheimmuseum .

(bericht : stad Antwerpen - foto district Antwerpen)