Media en Cultuur

Antwerpse artiest verbaast Australisch platenlabel met Disco House nummer

De Antwerpse House composer-producer Dmunsch en Funk/Disco artiest UnionSteve uit Londerzeel krijgen erkenning in het buitenland. Ze werden met hun nummer “Free World” tweede in de End Of Year Song Contest 2020 van Claudia eRecords.

Het Australische label ondersteunde al meerdere artiesten op hun weg in de charts. Zo hielpen ze het Australische hip-hop-talent Zacharria naar #1 in de Swiss Dance Charts en de Australische Idool-winnares Natalie Gauci naar #16 in de UK Club Charts. Voor de End Of Year Contest 2020 selecteerden zij uit de tracks die wereldwijd werden ingezonden 15 nummers waarop het publiek kon stemmen. Dmunsch & UnionSteve kwamen hieruit als nummer 2 naar voor.

“We waren liever eerst geweest, maar elke plaats in de top 3 is super. Dit bewijst dat mensen leuk vinden wat we doen en het is geweldig om deze appreciatie te krijgen”, aldus het duo.

Dmunsch (Alexander Diemunsch) uit Deurne begon te componeren op twaalfjarige leeftijd en na jaren experimenteren bracht hij recent zijn eerste singles uit. UnionSteve (Steven De Bondt) is al langer actief. Sinds de vroege jaren 2000 werkte hij met diverse Belgische en buitenlandse artiesten samen, waaronder DJ ESP, Nidia Ortiz en DJ Liberty. Verschillende van zijn tracks stonden in de Dance Top 30 van België. De afgelopen jaren concentreerde hij zich echter volledig op zijn eigen projecten.

”De oorsprong van ‘Free world’ gaat drie jaar terug”, aldus de muzikanten. “Uit een avondje jammen werd een stevige house beat geboren, aangevuld met catchy pianoakkoorden, een funky baslijn en opgewekte trompetten. We noemden het project zonder veel nadenken ’Free World’. COVID-19 gaf deze titel in 2020 een hele nieuwe dimensie, want wie verlangt er niet naar om weer onbezorgd te kunnen feesten? Met de lyrics van een professionele Roemeense zanger, brachten we die nostalgie perfect onder woorden.”

Met hun single “We Own The Summer” behaalden Dmunsch & UnionSteve eerder dit jaar ook al de tweede plaats in de Mid-year Song Contest 2020 van Claudia eRecords.