Nieuws

Antwerpse Moskeeën dienen klacht in tegen Vlaams Belang en Tom Van Grieken wegens laster

De Al Aqsa Moskee en het aanpalende Cultureel Centrum Moskee Omar dienen klacht in tegen Vlaams Belang en voorzitter Tom Van Grieken. Reden is de verspreiding van beelden van een wachtende rij mensen aan de moskeeën, op de dag van het offerfeest, 31 juli, en dus middenin de tweede coronagolf.

De meeste moskeeën sloten die dag vrijwillig de deuren waardoor het offerfeestgebed nauwelijks heeft plaatsgevonden. De Al Aqsa Moskee in Antwerpen-Noord deed wel open, voor een beperkt aantal gelovigen. Op een bepaald ogenblik werd het drukker in de straat, waarna de politie langskwam om de afstand in de publieke ruimte te handhaven. De politie stelde volgens de organisatie geen inbreuken op de veiligheidsmaatregelen vast.

Valselijke aantijgingen

Een momentopname van drukte op straat weerspiegelt immers geenszins de manier waarop er binnen in de moskee maatregelen werden getroffen en al zeker niet van moskeeën in Antwerpen-Noord die op deze dag de deuren sloten. Het geplaatste bericht/post bevat bijgevolg een misleidende titel, aangezien hier gegeneraliseerd wordt en er tevens onterecht wordt aangegeven dat de provincie Antwerpen gestraft wordt door de moskeegangers op de dag van het offerfeest (omwille van de aangescherpte provinciale verordeningen). Dit zijn zware beschuldigingen die tevens aanzetten tot haat en discriminatie.

(foto © Belga)