Mobiliteit en Verkeer

Antwerpse tunnels in januari dicht voor opknapbeurt

In januari voert het Agentschap Wegen en Verkeer enkele kleine onderhoudswerken uit aan de kokers van de Antwerpse tunnels Kennedytunnel, Jan De Vostunnel, Bevrijdingstunnel, Valaartunnel en Waaslandtunnel, en de Rupeltunnel in Boom. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, zijn de tunnels overdag altijd open en vinden de werken ’s nachts plaats.

In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 januari wordt er in de Kennedytunnel (R1) gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 8 op woensdag 9 januari, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21 en 5 uur is de betrokken tunnelkoker telkens afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30 uur afgesloten.

Tijdens de nachten van maandag 14 en dinsdag 15 januari wordt er telkens van 20 tot 6 uur gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112). Maandagnacht is de tunnelkoker in de richting van Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid. De Bevrijdingstunnel (A12) is aan de beurt tijdens de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 januari van 20 tot 6 uur. Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.

De Valaartunnel, de verbinding tussen de Berkenrijslaan en de Dokter Veeckmanslaan in Wilrijk, is tijdens de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 januari volledig afgesloten van 23 tot 6 uur. Het verkeer wordt in beide richtingen plaatselijk omgeleid. 

Tijdens de nachten van woensdag 23 en donderdag 24 januari wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a). De tunnel is tussen 20 en 4 uur telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

Naast deze Antwerpse tunnels wordt er tijdens de nachten van woensdag 9 en donderdag 10 januari, telkens tussen 20u en 06u gewerkt in de Rupeltunnel (A12) in Boom. Eerst in de tunnelkoker richting Antwerpen, de nacht nadien in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere rijkoker met dubbel verkeer.

(Bron : Made in Antwerpen)