Nieuws

Aron Berger veroordeeld voor diefstal

De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen bevestigt dat Aron Berger, die zich kandidaat wilde stellen voor CD&V bij de gemeenteraadsverkiezingen, op 27 maart van de correctionele rechtbank opschorting van straf kreeg voor een diefstal van ruim 28.000 euro ten nadele van een bejaard en kwetsbaar persoon.

Dat nieuws raakte  net voor aanvang van de persconferentie waarop Berger zou worden voorgesteld. Uiteindelijk trok de ultra-orthodoxe jood zijn kandidatuur in, naar eigen zeggen omwille van de 'gevoeligheden in de samenleving' rond het feit dat hij weigert om vrouwen de hand te schudden. Of het net uitgelekte nieuws rond het vonnis van 27 maart een invloed heeft gehad op zijn beslissing, is niet bekend.

De rechtbank bevestigt dat de feiten van diefstal bewezen werden verklaard en gepleegd werden tussen april 2012 en juni 2013. Berger trof echter een regeling met de benadeelden en had bovendien geen voorgaande veroordelingen, wat de rechtbank tot een opschorting van straf voor een termijn van vijf jaar bracht.