Onderwijs

avAnt opent vernieuwde Campus Rivierenhof

Drie jaar na de eerste steenlegging wordt de nieuwbouw van avAnt Provinciaal Onderwijs in Deurne feestelijk geopend. Het nieuwe gebouw is een architecturaal hoogstandje geworden. Omdat de school in het park Rivierenhof ligt, waren er voorwaarden om er te mogen renoveren en ook een uitbreiding van volume te kunnen realiseren.

Het ontwerp van architectenbureau aaa - architectuuratelier Ambiorix kwam hieraan tegemoet en loste de verwachtingen in: het gebouw vormt met haar dakterras een verlenging van het park Rivierenhof en laat gedeeld gebruik toe.Daarnaast werd ook het historische gebouw van architect Pol Berger gerenoveerd. Een ingangspaviljoen vormt de overgang tussen dit gedeelte en de glazen nieuwbouw. 

Met de renovatie en uitbreiding investeert het Provinciaal Onderwijs Antwerpen in moderne vaklokalen met ruimte voor meer leerlingen.