Sport

Beerschot haalt Oostenrijkse middenvelder naar het Kiel

Beerschot heeft de Oostenrijker Raphael Holzhauser te pakken. Holzhauser is een sterke centrale middenvelder met ervaring in de Duitse en de Oostenrijkse Bundesliga.  'Rapha' speelde 29 wedstrijden in de Europa League. De Oostenrijker is 26, 1m93 en tekende een contract voor 2 seizoenen. "Natuurlijk ken ik Anderlecht, Genk en Gent. Ik kijk enorm uit naar de wedstrijden tegen die grote ploegen."

"Met Stuttgart speelde ik al eens Europees tegen Genk. We wonnen daar met 0-2 en plaatsten ons voor de achtste finales tegen Lazio Roma." Holzhauser was toen net 20. Meer dan 3 jaar later zou hij scoren tegen die andere Romeinse ploeg, in het 3-3 gelijkspel met Austria Wien op bezoek bij AS Roma en Radja Nainggolan.

"Raphael kan op z'n 26ste al serieuze adelbrieven voorleggen en moet een belangrijk rol kunnen spelen op het middenveld. Hij moet de creatieve spelers beter tot hun recht laten komen. Met z'n gestalte en z'n goede linker kan hij defensief druk wegnemen en offensief voor gevaar zorgen." aldus trainer Stijn Vreven. Maar die verwachtingen schrikken Holzhauser niet af. "Met mijn ervaring is het logisch dat ik verantwoordelijkheid opneem. Ik wil rust brengen op het middenveld maar ook doelpunten aangeven en maken. Ondanks mijn ervaring ben ik nog maar 26. Ik ben klaar voor enkele sterke seizoenen."

(bericht en foto Beerschot.be)