Sport

Beerschot strikt 1B revelatie van Lommel

Aanvaller Abdoulie Sanyang kiest voor Beerschot. De 1B-revelatie komt over van Lommel en ondertekende een contract voor 1 jaar.

Beerschot heeft aanvaller Abdoulie Sanyang gestrikt. De 21-jarige Gambiaan kwam vorig seizoen uit voor Lommel en ontpopte zich tot seizoensrevelatie van 1B. Hij tekende een contract voor 1 jaar.

Abdoulie Sanyang belandde vorig seizoen in België als nobele onbekende uit de Gambiaanse Superstars Academy. Enkele maanden later was de aanvaller steevast basisspeler en lag hij mee aan de basis van de remonte van Lommel. "Ik kreeg een goede opleiding in de Superstars Academy. Veel Gambiaanse talenten worden daar klaargestoomd voor het grote werk. Ik neem vooral een voorbeeld aan Omar Colley die nog voor Genk speelde en nu voor Sampdoria uitkomt. Toen ik naar België kwam vorig jaar, ging alles behoorlijk vlot. Een nieuwe, cultuur, een nieuw klimaat, een nieuwe competitie, ander voetbal,… Ik was het best snel gewoon en kon me steeds meer doorzetten en tonen. Ik ben nu klaar voor de volgende stap. Ik hoop me ook bij een mooie club als Beerschot en in 1A te kunnen laten zien. Dit is nu de ideale club om me verder te ontwikkelen."

Bericht en foto Beerschot