Sport

Belgische hockeybond wijzigt competitieformule voor volgend seizoen

gisteravond hebben de clubs aangesloten bij de Koninklijke Belgische Hockeybond (KBHB) via videoconferentie met grote meerderheid ingestemd met het voorstel van een nieuwe competitieformule in de Eredivisie volgend seizoen. Verder werd een licentiesysteem vanaf het seizoen 2021-22 goedgekeurd.

Begin april werden de eredivisies bij de mannen en de vrouwen stopgezet omwille van de coronacrisis. Twee promovendi komen er volgend seizoen bij, terwijl er geen degradanten zijn. Op de Algemene Vergadering van gisteravond werd de wijziging van het kampioenschap 2020-21, dat met 14 teams zal gespeeld worden, met 98 procent van de uitgebrachte stemmen goedgekeurd.

nieuwe formule

Bij een tweede stemming keurden de clubs de nieuwe formule goed. Er wordt een heenronde met 13 speeldagen afgewerkt. Daarna speelt de top acht na halvering van de punten om de titel. Zij worden in twee poules van vier ingedeeld. De eerste twee van elke poule spelen de halve finales. De laatste zes na de heenronde proberen de degradatie te ontlopen, eveneens na halvering van hun punten. De drie laatste teams zakken naar de tweede afdeling. Met 72 procent van de stemmen werd het licentiesysteem vanaf het seizoen 2021-22 aanvaard. In de toekomst zullen er ook licenties komen voor de lagere afdelingen.