Mobiliteit en Verkeer

Beverentunnel volledig afgesloten na zwaar ongeval : Eén dode, 5 zwaargewonden en 44 lichtgewonden

De Beverentunnel is momenteel volledig afgesloten na een zwaar ongeval.  Er zou minstens één dodelijk slachtoffer te betreuren zijn. Het medisch interventieplan is van kracht om de hulpverlening zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, ook al omdat de busreizigers - zowat vijftig personen in totaal - moeten worden geëvacueerd. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum is de hinder van lange duur.

In de Waaslandhaven is de Beverentunnel op de R2 in beide richtingen volledig afgesloten na een ernstig ongeval in de tunnel richting Nederland. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Er zouden vier voertuigen betrokken zijn: twee bussen, een vrachtwagen en een personenwagen. De afhandeling belooft van lange duur te zijn en er is sprake van verschillende gewonden.

Aanvankelijk was de tunnel alleen richting Nederland afgesloten, maar de hulpdiensten hebben intussen ook de rijrichting Beveren laten afsluiten om de afhandeling zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het verkeer moet een bovengrondse omleiding volgen, maar dat verloopt bijzonder moeizaam. 'Richting Nederland is het verkeer al volledig stilgevallen vanaf het knooppunt met de E34', zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. 'We raden ten stelligste aan de omgeving de komende uren te vermijden, anders rij je je daar compleet vast.' Over langere afstand richting de A12 of E19 naar Nederland is de Antwerpse ring via de Kennedytunnel een alternatief. 

(info en afbeelding : Vlaams Verkeerscentrum)