Nieuws

Binnenkijken bij Antwerpse kunstenaars dankzij Open Ateliers

Een 50-tal kunstenaars zet de deur van hun atelier open voor nieuwsgierige kunstliefhebbers tijdens Open Ateliers. Bezoekers kunnen de overzichtstentoonstelling (mét livemuziek) bekijken en van atelier tot atelier wandelen en een praatje slaan met de kunstenaars.

Tijdens de weekends van 22 & 23 en 29 & 30 september stellen een 50-tal kunstenaars hun ateliers open van 11 tot 18 uur. Open Ateliers geeft hen de kans hun werk te tonen in hun eigen atelier.

Het ideale vertrekpunt voor Open Ateliers is de overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis. Daar kiest u welke ateliers u graag bezoekt en kan u deelnemen aan een rondleiding. Kunstenares Kristina Embregts gidst geïnteresseerden doorheen de overzichtstentoonstelling op zaterdag 22 en 29 september om 11 uur en op zondag 23 en 30 september om 15 uur. De overzichtstentoonstelling wordt opgeluisterd met livemuziek. Op zondag 23 september om 16 uur speelt ‘Group Sound 33’ sfeermuziek en soundscapes. Op zaterdag 29 september om 15 uur is het de beurt aan de bluesy klanken van ‘Yip Fola’.

Kunstliefhebbers kunnen ook van atelier tot atelier wandelen en kennismaken met verschillende kunstvormen en -stijlen én de kunstenaars zelf. Van schilderen, fotografie en beeldhouwkunst tot juweelontwerp en multimedia, er is een heel gevarieerd aanbod. In enkele ateliers kunnen bezoekers genieten van liveperformances, zowel muzikale hoogstandjes als stand-upcomedy passeren de revue. 

(Bericht : Stad Antwerpen)

(Foto : Pixabay)