Nieuws

Blinden en slechtzienden leren rozijnenbrood bakken

Morgen gaat een groep mensen met een visuele beperking van vzw De Markgrave op bezoek bij de afdeling bakkerij van provinciaal instituut PIVA. Ze leren daar rozijnenbrood bakken.

Dit doen ze samen met leerlingen uit het vijfde jaar van de technische afdeling brood en banket. Inga Verhaert, gedeputeerde voor onderwijs: “Het is een leerrijke ervaring voor de leerlingen en de bezoekers. Hun sociale vaardigheden worden gestimuleerd en tijdens de activiteit denken leerlingen op een compleet nieuwe manier over het bakproces na. Samen iets bakken wanneer je geen dingen kan demonstreren zal voor de leerlingen een nieuwe ervaring zijn.”

De twee groepen hebben elkaar al leren kennen op 17 maart. Toen gingen de leerlingen van 5e Technisch Bakkerij al op stap met de mensen van activiteitencentrum De Markgrave. In de voormiddag maakten ze een wandeling naar het theaterplein en gingen er iets drinken in een gezellig cafeetje, daarna bezochten ze de boerenmarkt op de parking van de Desguinlei en sloten ze de dag af met koffie en koekjes op het PIVA.