Mobiliteit en Verkeer

Brasschaat en Schoten breiden hun ANPR netwerk verder uit

Het ANPR netwerk in de gemeente Brasschaat wordt uitgebreid met drie sites. De lokale politie Brasschaat werkt hiervoor samen met buurzone Schoten.

De ANPR camera op de Elshoutbaan is een gemeenschappelijke project, een camera die zowel op grondgebied van de gemeente Brasschaat als van de gemeente Schoten registreert. De camera op de Elshoutbaan wordt dan ook gefinancierd door de beide gemeenten.

Wat registreert nu zo’n camera?

Een ANPR-camera is een slimme camera die nummerplaten herkent van de voertuigen die de paal passeren. Ze worden bij de lokale politie van Brasschaat vooral gebruikt voor verder onderzoek, de herkenning van gestolen of geseinde wagens en verkeersdoeleinden (bijvoorbeeld snelheid meten (in geval van trajectcontrole) vervallen keuring en niet-verzekerd rijden).

Het ANPR project is permanent in ontwikkeling.

In 2013 traden de slimme camera’s op de Sint-Jobsesteenweg in Brasschaat in werking. In 2015 kwam er een bijkomende ANPR site op de Bredabaan ter hoogte van de Zwaantjeslei en de grens met Wuustwezel bij. Een jaar later  werden ook ANPR camera’s, gekoppeld aan trajectcontrole, geplaatst op de Essensteenweg. Sedert 2017 zijn er op de Kapelsesteenweg en de Hoogboomsesteenweg eveneens camera’s opgesteld.

Naast de camera op de Elshoutbaan, zijn er ook nieuwe camera’s bij gekomen op De Lage Kaart en de Donksesteenweg.

(foto © Belga)