Economie

Ikea Havana-site komt er niet

IKEA België heeft beslist om de plannen voor de ontwikkeling van een nieuw woonwarenhuis op de Havana-site aan de Noorderlaan in Antwerpen niet verder te zetten.

Het is voor ons namelijk niet mogelijk een duurzaam project op te bouwen op de Havana-site, mede door het steeds sneller veranderende retaillandschap, het veranderende consumentengedrag en het stijgende belang van e-commerce voor consumenten. Dit snel veranderende landschap vereist een strategische flexibiliteit in wat we bouwen, en dit was niet mogelijk binnen het kader van het aanbestedingsdocument. 

Ikea : "De woonwarenhuizen blijven onze kernactiviteit, de hoeksteen van onze relatie met de klant. We zetten de gesprekken met de Stad Antwerpen dan ook verder om te komen tot een oplossing voor de regio Antwerpen, om ook de klanten ten noorden van de stad beter te kunnen bedienen. Daarnaast verkent IKEA België nieuwe manieren om onze aanwezigheid dichter bij de klanten te versterken met projecten zoals het vorig jaar gelanceerde Click & Collect."