Nieuws

Café tijdelijk dicht wegens mensenhandel

Burgemeester Bart De Wever heeft beslist om café ‘t Keravikske aan de Sint-Aldegondiskaai tijdelijk te sluiten wegens ernstige aanwijzingen van mensenhandel. Het café moet gesloten blijven gedurende een maand tot en met zaterdag 29 februari.

Naar aanleiding van een gecoördineerde actie onder leiding van het KALI-team werden er in het café feiten van mensenhandel vastgesteld. De politie trof op de derde verdieping van het pand een Oekraïense dame aan die geen Nederlands sprak en slechts een zeer gebrekkige kennis van het Engels had.

Verschillende elementen in het dossier wijzen op een verblijf van de dame in het pand. Dit wordt onder andere bevestigd door de aanwezigheid van een matras, dons en kussen, alsook persoonlijke bezittingen van de dame.

De dame verblijft er in erbarmelijke omstandigheden. De ruimte heeft geen aparte ingang, keukeninrichting of toilet, en is niet geschikt voor huisvesting. Bovendien werden er op de eerste verdieping van het pand maar liefst elf gasflessen onreglementair gestockeerd. Een werknemer verklaarde dat de dame sinds kort het café poetst.

Foto: Google Streetview