Nieuws

Cafés en snackbar tijdelijk dicht wegens drugshandel

Het college bevestigde vandaag de besluiten van de burgemeester om drie cafés en een snackbar te sluiten wegens drugshandel. De sluitingen variëren van zes weken tot drie maanden.

De politie kreeg meerdere meldingen over drugshandel in drie cafés en een snackbar. Daarom observeerde de politie de zaken. Telkens stelde ze vast dat verschillende personen de zaken heel kort bezochten. Te kort om er iets te kunnen drinken of eten. De politie controleerde enkele personen. Ze hadden gebruiksdosissen cocaïne en hasj op zak. Bovendien verklaarden ze dat ze de drugs in de cafés of de snackbar kochten. Daarna voerde de politie controles in de zaken uit.

Hasj verstopt in sokken

Tijdens de controle van een café aan de Terlostraat stond een man achter de toog. Deze man verbleef illegaal in het land. Naast hem lag 0,8 gram hasj op de grond.

In de toiletten van het café hadden drie mannen zich verstopt. De eerste persoon had 11 gram cannabis op zak. Een tweede persoon verstopte 151 gram hasj in zijn sokken. Tijdens een huiszoeking in de woning van de derde persoon vond de politie 78 gram heroïne.

Het café moet gedurende drie maanden dicht.

Frisdrankblikjes met hasj in

In een café aan de Turnhoutsebaan betrapte de politie een dealer tijdens de controle. Hij had zestien gebruiksdosissen cocaïne (in totaal 7,72 gram) bij zich. In een ijskast vond de politie speciaal gemaakte frisdrankblikjes. Er zaten gebruiksdosissen hasj in met een totaal gewicht van 64,65 gram.

Het café moet twee maanden sluiten.

Snackbar zonder eten en drank

Tijdens een observatie stelde de politie vast dat een man voortdurend pendelde tussen een snackbar in de Provinciestraat en zijn woning even verderop. De man had 2 gram hasj op zak en verbleef illegaal in het land. In zijn woning trof de politie 106 gram cannabis aan.

In de snackbar ontbraken drank en voedsel. De koeltoog en de kassa waren leeg. Bovendien waren alle toestellen afgekoppeld.

De snackbar moet gedurende zes weken dicht.

Opslag van drugs in leegstaande woning

Tot slot controleerde de politie een café aan de Julius de Geyterstraat. Vanuit het café was een bovenliggende en leegstaande woning voor iedereen toegankelijk. Daar vond de politie drie precisieweegschalen, 91,4 gram cannabis en 6,9 gram cocaïne.

Het café moet zes weken sluiten.

De strijd tegen drugshandel is één van de topprioriteiten van het college. Het bestuur wil de gezondheid en levenskwaliteit van alle burgers in de stad vrijwaren. Drugs dealen verstoort bovendien ernstig de openbare veiligheid en rust. Daarom bevestigde het college de besluiten van de burgemeester om de drie cafés en de snackbar, volgens artikel 9bis van de drugswet, tijdelijk te sluiten.

(Bericht : Stad Antwerpen)