Nieuws

Chocolate Nation heeft nu ook Duitse en Spaanse audiogidsen

Vanaf deze week worden ook Duits en Spaanssprekende toeristen in het grootste Belgische chocolade museum ter wereld in hun eigen taal rondgeleid. Chocolate Nation introduceert twee nieuwe talen in het gamma van de audiogidsen en voldoet daarmee aan de vraag van het groeiend aantal buitenlandse toeristen die het museum in hun eigen taal wensen te bezoeken. “We merken dat toeristen het belangrijk vinden om in hun eigen taal ons belevingsmuseum te kunnen ontdekken,” zegt Catherine Stuyck, marketing manager van Chocolate Nation.

Tot op vandaag konden bezoekers van belevingsmuseum Chocolate Nation kiezen uit drie talen; Nederlands, Frans en Engels. “Wij kregen regelmatig de vraag van bezoekers voor Spaanse en Duitse audiogidsen, en merkten dat het soms ook een struikelblok was voor bezoekers wanneer we die niet konden aanbieden,” zegt Catherine Stuyck. “We ontvangen bijvoorbeeld veel Duitse gezinnen. Voor de ouders is Engels dan meestal geen probleem, maar voor hun kinderen wel.”

Chocolate Nation staat momenteel op nummer 1 van Tripadvisor van de 149 dingen te doen in Antwerpen en het museum won eerder de prestigieuze Gault&Millau Marketing Award 2019. Allemaal zaken waardoor bezoekers de weg naar het gloednieuwe museum, dat nog geen half jaar open is, weten te vinden. “Wij hadden verwacht dat we in het begin voornamelijk Antwerpenaars en Belgen zouden aantrekken. En pas later de buitenlandse toeristen. Om die groep te bereiken heb je meestal iets langer de tijd nodig. Maar onze bezoekers zijn nu al veelal buitenlandse toeristen die komen genieten van de vele aspecten van Belgische chocolade. Natuurlijk niet echt verwonderlijk, want Belgische chocolade is wereldberoemd,” aldus Jespers.